

Bonnie Honig is een van 's werelds meest vooraanstaande democratische denkers. Arnon Grunberg zal in gesprek gaan met Honig over onder andere Hannah Arendt, shockpolitiek en de democratie in verval.
Bonnie Honig belichaamt de publieke intellectueel als weinigen. Met haar humoristische en scherpe essays analyseert ze Trump’s shockpolitiek, de betekenis van de populariteit van Stranger Things en feministische middelen om de democratie te verdedigen. Tegelijkertijd is ze een van de meest vooraanstaande democratische denkers ter wereld. In haar geschriften over democratie combineert ze bronnen die uiteenlopen van Nietzsche, Arendt, Rousseau, Lars von Trier, 12 Angry Men, Antigone tot gothic-romans.
Een van de belangrijkste uitgangspunten in haar werk is dat strijd, in plaats van consensus, centraal zou moeten staan in een democratie. Ze is een grondlegger van de agonistische democratische beweging, geïnspireerd door de nadruk van de oude Griekse cultuur op de agon, oftewel de strijd. In recent werk onderzoekt ze hoe publieke zaken, zoals onderwijs, nationale parken en gezondheidszorg - een voorwaarde zijn voor democratie – vaak onder druk staan door privatisering en neoliberalisme.
Vanavond gaat Honig in gesprek met Arnon Grunberg. Ze gaan in gesprek over publieke zaken, shockpolitiek, haar feministische interpretaties van Hannah Arendt en de democratie in verval. Bastiaan Rijpkema, die een inleiding schreef bij de eerste Nederlandse vertaling van een van Honigs werken: Publieke dingen, leidt de avond in.
Het evenement is inmiddels uitverkocht.